به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان، دهم آبان ماه شرکت آب منطقهای اصفهان میزبان نمایندگان دادستانی اصفهان، استانداری، جهادکشاورزی، انتقال گاز، میراث فرهنگی، شهرداری، هواشناسی، مخابرات و... با موضوع فرونشست اصفهان بود.
در ابتدای جلسه منصور شیشهفروش مدیرکل ستاد بحران استان صحبتهایی پیرامون خطر بحران آب و فرونشست عنوان کرد، از جمله اینکه دوماه تابستان اصفهان درگیر آلودگی گرد و غبار بوده، ۵۰ نقطه در شهر اصفهان به صورت سیار آبیاری شده است.
وی افزود: باید واقع بینانه نگاه کرد که درختانِ فضای سبز و نوار ساحلی زایندهرود دارای ریشههای عمیق هستند و نمیشود با تانکر آب داد.
وی در ادامه توضیح داد که تتش خشکسالی جدی است و در تابستان شاهد برگریزان بودیم. این بحران آب بر معیشت و اشتغال مردم تاثیر مستقیم دارد و خطر فرونشست بسیار نزدیک و جدی است.
مدیرکل ستاد بحران استان خاطر نشان کرد: ما در کشور ۴۰۰ دشت تحت تاثیر فرونشست داریم ولی اصفهان به عنوان یک کلانشهر درگیر فرونشست است و سالانه بین ۴ تا ۱۸ سانتی متر در اصفهان نرخ فرونشست را داریم.
وی تصریح کرد: کافی است به ابنیههای تاریخی که ثبت جهانی هم هستند توجه کنید که درگیر فرونشست شدند.
در ادامه جلسه دکتر مینا بگی کارشناس حفاظت توضیحاتی در مورد شرایط آبخوان های کشور و استان، تعداد چاههای غیرمجاز و مجاز، میزان برداشتها و... را با جزئیات عنوان کرد.
کارشناس حفاظت تاکید کرد: از مهم ترین راهکارهای برون رفت از این بحران طرح احیا و تعادلبخشی است که نیاز به هماهنگی و پیگیری جدی تمام دستگاه و ارگانها است.
مینا بگی در ادامه افزود کشاورزی که در معیشت خود مشکلات زیادی دارد، توان پرداخت هزینه ۱۶ میلیون تومانی را ندارند و باید برایراین امر باید طرحی درنظر گرفت.