به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان، محسنی اژهای در چهارمین نشست تخصصی حقوق آب منطقه چهار کشور ضمن تبریک اعیاد و تشکر ویژه از شرکت آب منطقهای اصفهان برای اقدامات موثر قانونی و دلسوزانه در مدیریت منابع آب، به بیان مسائلی در خصوص پیشگیری از وقوع جرم و ارتباط آن با وضعیت منابع آب استان پرداخت و اظهار داشت: مشکلات متعددی در زمینه آب کشاورزی، صنعت و شرب ایجاد شده که به چالشهای اجتماعی و در نهایت جرم منجر می شود.
وی با اشاره به تاثیرگذاری مسائل آب در زمینه اشتغال، مشکلات امنیتی، سرقت، اعتیاد و موارد مشابه افزود: از مشکلات موجود بی توجهی به حق آبه زیست محیطی و به حاشیه رفتن این موضوع است که باعث چالشهایی چون فقیر شدن تنوع زیستی، گیاهی و جانوری منطقه در سالهای اخیر و همچنین افزایش ریزگردهای سمی است که مناطق وسیعی از کشور را در بر خواهد گرفت.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اصفهان ابراز داشت: این بهم ریختگی به زودی سطح وسیعی از کشور را بصورت زنجیرهوار درگیر خواهد کرد.
محسنی اژهای به مسئله بحران فرونشست در اصفهان اشاره و خاطرنشان کرد: این پدیده پهنهای به وسعت سه هزار کیلومتر مربع و بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت را در اصفهان تهدید میکند.
وی با اشاره به اینکه آبخوان اصفهان سالانه ۳۷۷ میلیون مترمکعب کسری دارد، افزود: نرخ فرونشست ۱۴ سانتیمتر در سال، اصفهان را به بحرانی ترین استان کشور از نظر فرونشست تبدیل کرده و این آمار از سالهای قبل است و احتمالا شرایط کنونی بدتر است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اصفهان با بیان اینکه فرونشست دشت اصفهان- برخوار زیرساختهایی همچون فرودگاه و آثار تاریخی این دیار را به خطر انداخته است، خاطرنشان کرد: در این زمینه سازمانهای مردم نهاد ورود و مطالبه حقوقی را آغاز کردهاند که مطالبه بحقی است و با توجه به اینکه سلامت، ایمنی مردم و امنیت کشور است دستگاه قضا نیز بصورت فعالانه در زمینه ترک فعلها و سرپیچی از قانون، مطالبهگری را در دستور کار دارد.
محسنی اژهای اظهار داشت: در خصوص چاههای غیرمجاز کشاورزی و باغات، دستگاه قضایی با جدیت پیگیر و همراه شرکت آب منطقه ای اصفهان است و نیاز به تلاش بیشتر دولت در این زمینه است.
وی تصریح کرد: موارد دیگری که نیاز به حساست و توجه بیشتر دارد صدور مجوزهای برداشت با عنوان صنعت و توسعه است و از سوءاستفادههای احتمالی باید جلوگیری شود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه شرایط کنونی، باید هرچه زودتر دانشگاهها و سازمانهای مردم نهاد ورود پیدا کنند و زمینه های ورود ایشان فراهم و کارهای کارشناسی انجام شود.
محسنی اژهای اقدامات جدی در زمینههای پیشگیری از تجاوز به حریم و بستر رودخانهها و منابع آب زیرزمینی را ضروری دانست و افزود: اعاده به وضع سابق جرائم با هزینه متخلف و مواردی که نیاز به بررسی و مدیریت و پیگیری بیشتر دارد مورد توجه باشد.
وی رسیدگی به وضعیت کانالها، شبکه ها و سدها و ایمنی آبها با توجه به حوادث جانی، وضعیت چشمهها و قنوات، مدیریت پساب و همکاری بین شرکتها و نیز سلامت آبی را ضروری دانست و گفت: لازم است روابط عمومیها در راستای جهاد تبیین برای اطلاع رسانی، شفافیت و همراه سازی مردم بیش از پیش ورود پیدا کنند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اصفهان با بیان اینکه مباحث حقوقی چون زبان مشترک دارند مشکلات قومی و منطقه ای و استانی ندارند، تصریح کرد: امید است در مباحث فنی و کارشناسی آب نیز به این اشتراک برسیم.
محسنی اژهای ضمن تقدیر از همکاری خوب آب منطقهای اصفهان و مشارکت سازنده و مطلوب آن، ابراز داشت: لازم است زمینه بازدید همکاران قضایی از نقاط دارای مشکل و بحران خیز فراهم شود زیرا این اقدام سبب میشود که تصمیمگیریهای موثرتری اتفاق افتد.
چهارمین نشست تخصصی حقوق آب منطقه چهار کشور با حضور مسئولان دادگستری استان اصفهان و شرکتهای آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، یزد و قم به میزبانی شرکت آب منطقهای اصفهان طی روزهای ۱۳ و ۱۴ تیرماه برگزار شد.
گفتنی است در پایان این نشست ضمن قدردانی از تلاشهای و زحمات قوه قضائیه، تاکید شد که مسائل آب چند وجهی است و وزارت نیرو به تنهایی قادر به رفع مشکلات حوزه آب نیست و در این راستا همراهی و مشارکت و اقدام سازمانهای جهاد کشاورزی، حفاظت محیطزیست، شهرداریها و دهیاریها در مرتفع کردن مشکلات کاملا ضروری است.