به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان دفتر منطقهای مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود طی آئینی با حضور علیرضا الماسوندی رئیس حوضه آبریز زاینده رود و منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در محل شرکت آب منطقهای اصفهان به طور رسمی افتتاح شد.
دفتر منطقهای مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زایندهرود علاوه بر به کارگیری مدلها و ابزار پشتیبانی تصمیم گیری، وظیفه ایجاد ساختار هماهنگ کننده در سطحهای ملی و منطقهای را با حضور نهادهای دیگر دولتی و غیر دولتی و گروداران امکان پذیر میسازد.
با افتتاح دفتر منطقهای مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زایندهرود شاخصهای حکمرانی خوب از قبیل شفافیت، مشارکت، قانون محوری، کارایی و مسئولیت پذیری قابل رصد است.
در این آیین رئیس حوضه آبریز زاینده رود اظهار داشت: در طرح مطالعات جامع حوضه آبریز زاینده رود علاوه بر مدل های قبلی و مدل فرونشست زمین و مطالعات احیا و تعادل بخشی و مدیریت مصرف و آبی که در تعادل حوضه قرار می گیرد، به این طرح ضمیمه شده است.
وی تصریح کرد: مسئله اول مدیریت حوضه زایندهرود فرونشست و پس از آن محیط زیست و معیشت ذینفعان در اولویت است.
رئیس حوضه آبریز زاینده رود ادامه داد: بر اساس این مطالعات جامع، برنامه های اقدام در مرکز دیسپاچینگ (دفتر منطقه ای مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود) مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و برنامه تصمیم سازی و تصمیم گیری با مشارکت همه ذی نفعان و ذی مدخلان صورت می پذیرد.
الماسوندی با بیان اینکه حل مسئله زایندهرود برای کشور بسیار مهم است، اظهار داشت: تلاش میکنیم که مسئله گاوخونی در حد اکولوژیک منطقه حل شود.
الماسوندی با اشاره به اینکه در دفتر منطقه ای مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود مصارف سطحی و زیر زمینی و تحلیل هایی که در ارتباط با روان آبهاست، قابل رصد است، افزود: هر دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری متعهد به شفافیت هستند و از این رو همه ذی نفعان می توانند از طریق سامانه تحت وب که بزودی راه اندازی میشود، به دادههای حوضه آبریز زاینده رود دسترسی داشته باشند.
رییس حوضه آبریز زاینده رود با بیان اینکه زاینده رود با مشکلات جدی مواجه شده است ، تصریح کرد: مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود و احیای آن نیازمند اقدامات، همراهی و هماهنگی سایر دستگاههاست؛
در ادامه حسن ساسانی مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان در این آئین اظهار داشت: امید است با ایجاد این دفتر منطقه ای گام بهتری برای حکمرانی متعالی آب داشته باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت رودخانه زایندهرود به عنوان مهمترین رودخانه فلات مرکزی، لازم بود که بستری فراهم شود تا بتوانیم مشارکت کلیه ذینفعان و ذی مدخلان را در تصمیم سازیها و در راستای شفافیت داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان خاطرنشان کرد: با این بستر سازی و توان علمی و فنی، امید است گامهای مهمتر برای احیای زاینده رود و توزیع عادلانه آب داشته باشیم.
ساسانی خاطرنشان کرد: توزیع عادلانه آب در سدههای گذشته توسط علمایی چون شیخ بهایی با توجه به اهمیت اینکه تمام ذی نفعان حوضه بهره مندی خوبی داشته باشند، انجام میشد.
وی اضافه کرد با ایجاد این ساختار مشارکت باید نظارت ذی نفعان را داشته باشیم و از همکارانی که برای تدوین این موضوع تلاش کردند تشکر کرد و ادامه داد با حمایت جدی که ریاست حوضه آبریز در این بخش دارد، خدا را شاکریم که در این برهه گام مهمی برای احیای زاینده رود برداشته باشیم.
در ادامه فردوس کریمی مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود بهترین و مناسبترین راهکار برای حل مسائل چالش برانگیز این حوضه است، اظهار داشت: مطالعاتی که در خصوص مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود طی ۲0 سال اتفاق افتاده است بی تردید بر گرفته از تدابیر اندیشمندان راهکارهای عملی و صحیح است.
وی با بیان اینکه لازم است نگاهی حرفه ای و مسالمت آمیز برای توسعه خدمات جامع و بهتر در حوضه زاینده رود ارائه شود، تصریح کرد: اصفهان استانی ارزشمند و تاریخی است که مردمان چهارمحال و بختیاری در کنار مردم اصفهان مسالمت آمیز و دوستانه زندگی میکنند و همواره به دنبال این هستیم که این مسالمت و ارتباط متقابل وجود داشته باشد.
در ادامه شهروز مهاجری مدیرعامل انجمن آب آلمان با حضور برخط در این آئین اظهار داشت: مطالعات طرح مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود از ۲۰ سال پیش آغاز شد و وزارت علوم آلمان منابع مالی این پروژه را تأمین کرد.
وی با بیان اینکه مطالعات طرح مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود در حال نهایی شدن است، افزود: راه اندازی دفتر مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود تصمیمی بسیار خوب برای این حوضه با ساختار مدیریت یکپارچه است.
عضو هیأت مدیره انجمن آب آلمان با اشاره به اینکه در پروژه مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود کارهای خیلی مهم انجام شده است، افزود: مطالعاتی در خصوص مدیریت آب و فاضلاب و پساب انجام دادیم که شرکت های آب منطقه ای و شرکت آب و فاضلاب اصفهان باید آنها را پیش ببرند. در ارتقای معیشت کشاورزان نیز مطالعاتی در محدوده شرق و شبکه های حوزه رودشتین و آبشار انجام شد.
همچنین خانم زانکه نماینده وزارت علوم آلمان با بیان اینکه از سال ۲۰۱۰ وزارت علوم آلمان این پروژه را حمایت کرده است، اظهار داشت: خرسند هستیم که امروز گام مهمی در حوضه زایندهرود برداشته میشود که همان ایجاد ساختار اداری متناسب برای استفاده از ابزارهای تولید شده است و امیدواریم با گامی که در حفظ منابع آب برداشته شده در آینده در سطح وسیعتری اقدام شود.
همچنین پروفسور گایسن از دانشگاه صنعتی آلمان بر اهمیت بازچرخانی آب در بخش صنعت اشاره کرد و گفت: ما در مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود با پارک صنعتی و شرکتهای ذوب آهن و فولاد مبارکه همکاری مشترک داشتیم و در طول پروژه راه حلهای استفاده بهینه آب و بازچرخانی مورد بررسی قرار گرفت.
آیین افتتاح دفتر منطقهای مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود، عصر روز سه شنبه 16 آبان در محل شرکت آب منطقه ای اصفهان برگزار گردید.